top of page
Anchor 2
Anchor 3

 

Waarom kiezen voor Tuintec?

 

20+ jaar ervaring in de regio Katwijk en gehele bollenstreek

Samen met u aan de slag in uw tuin. Zodat het echt uw tuin wordt!

Één aanspreekpunt voor alle tuinwerkzaamheden

Efficiënt, creatief en flexibel door groot machinepark

Grote en kleine projecten, voor grote en kleine budgetten

 

 

Neem vandaag nog contact met ons op!

 

 

Hoveniersbedrijf Tuintec

Rijnsburg, Zuid-Holland

06-53180110


info@tuintec.nl

Boomverzorging

Grote en kleine, oude en jonge, gezonde en zieke. Bomen, ze zijn er in veel soorten en maten. Al deze bomen moeten regelmatig gesnoeid worden. Het is belangrijk om de grootte van uw boom te reguleren en om zieke of dode takken te verwijderen. Snoeien van bomen kan ook zorgen voor een mooie vorm en meer ruimte in de boomkruin. Het snoeien en onderhouden van bomen geeft een uw tuin een strakke verzorgde uitstraling.

Snoeien van bomen

 

Bomen groeien, bijna vanzelf. Ze worden hoger en breder en de natuur geeft elk soort zijn vorm:bol, grillig, treur of zuilvorm. Maar zo nu en dan is er een kenner nodig die zijn blik over de boom laat gaan, die hout, blad en scheutlengte bekijkt en bepaalt wat de beste snoeiopties zijn;

 

  • Onderhoudssnoei 

Door middel van onderhoudssnoei zijn de bomen beter te handhaven.

Onderhoudssnoei bestaat onder anderen uit het verwijderen van dood hout en het verwijderen van (toekomstige) probleem takken uit de bomen. De schuurtakken (overlappende takken) verwijderen wij ook, omdat ze gevoelig voor schimmels en infecties zijn. Indien mogelijk dunnen we ook de kroon uit, wat zorgt voor meer zicht, en een betere groei van de boom.

  • Begeleidingssnoei

Vanaf de tijd van planten tot aan het bereiken van volwassenheid hebben bomen begeleidingssnoei nodig. Bij de begeleidingssnoei word ervoor gezorgd dat de jonge boom evenwichtig opgebouwd word en structureel gezond blijft. Door middel van begeleidingssnoei voorkomen wij onnodige problemen, zoals toekomstig ruitmtegebrek, of het overwoekeren van andere planten en bomen.

  • Vormsnoei

vormsnoei is een type onderhoudssnoei. Bij vormsnoei wordt er regelmatiger en gericht gesnoeid. Hierdoor geven wij de boom een kunstmatige vorm, die wordt bepaald door welke takken er gesnoeid worden.

Bomen planten / verplanten

 

Wij zorgen ook voor het leveren en planten van een bomen van kleine jonge bomen tot zeer grote maten. Wij kunnen aan al uw wensen voldoen, indien nodig importeren we zelfs bomen uit het buitenland!

 

Rooien / vellen bomen

Soms is het rooien of kappen van een boom de enige optie. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer de boom te hoog of te zwaar is, het zonlicht belemmert en zorgt voor gevaarlijke situaties. Tuintec zorgt ervoor dat de boom veilig en professioneel gerooid wordt. Dus ook als een boom niet kan vallen is het voor ons mogelijk uw boom te verwijderen. Deze wordt dan in stukken naar beneden gehaald, wat betekent dat er geen beschadiging aan de ondergrond of gebouwen wordt aangericht.

Stobbefrezen

Bij het rooien, zorgen wij ook dat de stobben worden gefreesd. Dit betekent

dat de stronk en wortels ook worden verwijderd doormiddel van een speciale

machine.

 

Begeleidingssnoeiwerk door Tuintec
Onderhoudssnoeiwerk door Tuintec
Rooien en versnipperen van bomen, Tuintec
Boomonderhoud, hoogwerker door Tuintec
Weg vrijmaken doormiddel van bos kappen, door Tuintec
Verplanting door Tuintec
Beplanting door Tuintec
Stobbefrezen, door Tuintec
Snoeien en versnipperen, door Tuintec

 

Onze nieuwe aanwinst is een 21 meter hoge hoogwerker, hierdoor kunnen wij nu ook u hoge bomen onderhouden! Hij beschikt over de volgende eigenschappen.

  • Door de rupsbanden kunnen wij ook de hoge bomen achter in uw tuin onderhouden.

  • Als de hoogwerken is "opgevouwen" is hij maar 1 meter breed, waardoor hij ook door de meeste kleine ruimtes heen kan.

Nieuwe aanwinst

06-53180110

bottom of page