top of page

Schoeiing/Damwanden/Vlonders

Het plaatsen van een damwand is bepalend voor de duurzaamheid van een damwand. Precisie en vakmanschap zijn hierbij erg belangrijk. Tuintec gaat voor de hoogste kwaliteit in het plaatsen van damwanden en beschoeiingen.

Beschoeiingen

Beschoeiing is er in verschillende materialen zoals hout, kunststof, metaal en beton. Beschoeiing wordt toegepast als bescherming van tuinen langs het water en als versterking van de oevers van sloten, kanalen en vijvers. Door het plaatsen van een beschoeiing aan de slootkant van uw tuin heeft u geen nadelig effect meer van een aflopende oever. Het levert bovendien extra vierkante meters aan tuin en dus aan ruimte op. Zeker in combinatie met een vlonder krijgt uw tuin door het plaatsen van een beschoeiing een enorme meerwaarde. Het levert zitmogelijkheden of een handige plek om de boot af te meren.

 

Er zijn verschillende manieren van beschoeiing te onderscheiden. De meest voorkomende zijn:

  • verticale en horizontale damwanden

  • hardhouten kant en klare beschoeiingschotten

  • beschoeiingsplanken voor maatwerk beschoeiing

  • houten lage keerwanden

.

Damwanden

Een damwand is een sterke vorm van oeverbescherming. Het is een soort beschoeiing die veel wordt gebruikt. Een beschoeiing, damwand of keerwand wordt gebruikt om een hoogteverschil in de grond op te vangen. Je ziet damwanden vooral bij waterkanten, een sloot in de achtertuin, lagere oevers en bij glooiende terreinen.

 

Houten damwand en hardhouten damwand

Een houten damwand en een hardhouten damwand bestaan uit planken met mes en groef, die bij het plaatsen van de damwand verticaal in de grond getrild worden. Houten damwanden zijn er in verschillende houtsoorten, van eiken en kastanjehouten tot vuur- of hardhouten damwanden.

 

Stalen Damwand

Een stalen damwand bestaat uit een verticaal in de grond geplaatste wand. De wand bestaat uit losse elementen die door middel van een "slot" met elkaar zijn verbonden. Het voordeel van een stalen damwand is de duurzaamheid, echter oogt een houten damwand een stuk mooier.

 

Vlonders

 

Een vlonder in de tuin wordt tegenwoordig vaak gebruikt om een terras of looppad te creëren. Zo wordt het praktische gebruik van de tuin vergroot. Een vlonder wordt meestal gemaakt van hout en dat geeft een natuurlijke uitstraling. Voor het maken van vlonders gebruiken wij zoals bij de damwanden vuur- of hardhout. Vlonders zorgen voor een strakke, multifunctionele onderscheiding tussen tuin en oevers. De vlonder is eventueel te combineren met houten trappen of met een beschoeiing.

 

 

Waarom kiezen voor Tuintec?

 

20+ jaar ervaring in de regio Katwijk en gehele bollenstreek

Samen met u aan de slag in uw tuin. Zodat het echt uw tuin wordt!

Één aanspreekpunt voor alle tuinwerkzaamheden

Efficiënt, creatief en flexibel door groot machinepark

Grote en kleine projecten, voor grote en kleine budgetten

 

 

Neem vandaag nog contact met ons op!

 

 

Hoveniersbedrijf Tuintec

Rijnsburg, Zuid-Holland

06-53180110


info@tuintec.nl

06-53180110

bottom of page